Surf Safari Slot

Auringon, kuuman rantahiekan ja sinisestä merestä sopivan korkeiksi nousevien aaltojen yhdistelmä muodostaa ihanteelliset puitteet monen unelmalomalle. Surffilaudan päällä vietetyn vauhdikkaan päivän jälkeen olisi hienoa istua katsomaan upeaa auringonlaskua suolan makuisin huulin, ja muistella sitä täydellistä aaltoa, jolla onnistui ratsastamaan kymmeniä metrejä ennen kuin se nöyrtyi kymmeniksi pienemmiksi vaahtopäiksi ja heitti surffaajan hetkeksi pinnan alle näkymättömiin.

Pelitalo Microgaming on vanginnut tällaisen täydellisen rantapäivän kolikkopeliautomaattiinsa Surf Safari. Sen parissa pelaaja pääsee jännittämään hienoja voittomahdollisuuksia samalla, kun seuraa vekkuleiden eläinhahmojen taiteilua surffilaudan päällä. Huoleton ja hauska eläinaiheinen surffislotti ammentaa tunnelmia ja aineksia havaijilaisesta rantakulttuurista, mutta toisaalta villieläinten myötä se vie ajatukset myös eksoottiseen ja kiehtovaan Afrikkaan. Mutta löivätpä vaahtopäät rantakiviin missä päin maailmaa tahansa, niin pelin rennoissa ympyröissä voi joka tapauksessa melkein tuntea lein kaulassaan ja hiekan varpaissaan, kun iloisen pelin parissa väkisinkin rentoutuu ja hartiat laskeutuvat ainakin vähän aiempaa alemmas. Vaikka Afrikan villieläimet vaikuttavat pelissä todella viihtyvän meren kuohuissa surffitemppuja opetellen, niin ehkä pelaajakin saa silti hetkeksi anastettua laudan itselleen, ja pääsee myös kokeilemaan ainakin virtuaalisesti tätä hauskaa ja perinteikästä vesiurheilua.

Surf Safaria voi kokeilla myös ilmaiseksi, mikäli pelin aihe epäilyttää, tai jos on vielä epävarma siitä ovatko pelitoiminnot riittävän hyvin hallinnassa. Ilman oikeaa rahaa ei myöskään ole minkäänlaista riskiä, vaan harjoituskierroksilla voi huoletta kerätä pelikokemusta ja hioa strategiat kuntoon ennen kuin laudat tosissaan isketään veteen. Mutta tällöin on tietysti muistettava se, että myöskään kohdalle osuvia voittoja ei ilmaispeliversiossa voita oikeasti.

Perustietoa Surf Safarista

Tämä peli jättää pelaajalle runsaasti liikkumavaraa monen eri asian suhteen. Käytössä ei ole voittolinjoja, vaan kaikki viiden rullan ja kolmen rivin puitteissa vasemmalta oikealle muodostuvat yhdistelmät huomioidaan. Näin käytössä on kaikkiaan huimat 243 erilaista mahdollisuutta, ja pelitoiminnot ovat mukavan yksinkertaiset, kun voittolinjojen valinta jää kokonaan pois. Ainoa valittava asia on käytettävä panos asettamalla kolikon arvo ja määrä. Minimiarvo kolikolle on 0.01 ja maksimiarvo 1. Sen jälkeen ei tarvitse muuta kuin käynnistää peli Spin-painikkeesta. Mikäli rahat tosissaan polttelevat taskussa, voi käyttää Max bet -toimintoa, jolloin peli pelaa automaattisesti maksimipanoksella, joka Surf Safarissa on 250 kolikkoa. Näin toimien kasvaa suurvoittojen mahdollisuus merkittävästi, mutta toki riskikin on suurempi. Kiireisen pelaajan valinta sen sijaan on tietysti Autoplay, joka hoitaa raskaan työnteon pelaajan puolesta tämän valitsemilla asetuksilla, ja pelaa yhtäjaksoisesti halutun määrän kierroksia. Autopilotin avulla pelistä saa huomattavasti enemmän irti, kun aikaa ei turhaan kulu säätöjen tekemiseen joka kierroksen jälkeen, ja samalla voi tietysti halutessaan puuhailla jotain muuta.

Surf Safarin keskimääräiseksi palautusprosentiksi RTP:ksi ilmoitetaan 95,88, mikä on jonkin verran alle keskitason, mutta silti vielä aivan kelpo lukema. Toisin sanoen kolikkopeliautomaattiin pelatuista 100 eurosta palautuu pelaajille voittoina keskimäärin 95,88 euroa pitkällä aikavälillä. Jackpot on 1000 euroa, eli aivan tähtitieteellisiin summiin eivät surffilaudoilla seikkailevat eläinhahmot veikeydestään huolimatta yllä. Surf Safarin voikin laskea enemmän viihdyttävien kuin todellisia supervoittoja tuottavien slottien joukkoon, mutta niitä molempia internetin kasinomaailmassa ehdottomasti tarvitaan. Ehkä tämä on juuri se peli, jonka parissa leukapielet kireinä pelimerkkejä pinoava pokerihai hetken rentoutuu jännityksen käydessä sietämättömäksi pöytäpelien äärellä, ja samalla kuitenkin nettoaa pelitilille mukavia pikkupotteja tulevien pelien varalle?

Symbolit ja lisätoiminnot

Herttaisen ja aurinkoisen tunnelman lisäksi Surf Safarilla on tarjota myös jännitystä, yllätyksiä sekä kunnon voittoja. Rullilla pyörii erilaisia symboleja, joiden muodostamat yhdistelmät tuovat pelaajan kassaan eri kokoisia voittoja, sekä mahdollisuuksia esimerkiksi ilmaiskierroksiin tai muihin bonuksiin. Pienempiä voittoja tuovat pelikorttisymbolit 9, 10, J, Q, K sekä A. Niitä on helppo saalistaa rullille, mutta kuten sanottua, tarvitaan monta onnistumista ennen kuin potti alkaa muodostaa täytettä pelitilille. Joka tapauksessa voittaminen on aina mukavaa, ja tuo hyvän mielen summasta riippumatta. Suurempia voittoja tuovat symbolit ovat hauskoja eläimiä, kuten käärme, kirahvi sekä kaksi erilaista, aalloissa surffaavaa leijonaa.

Surf Safari slotissa ovat käytössä myös erikoissymbolit wild ja scatter. Wildinä toimii punainen wild -sanasymboli, joka on todella hyödyllinen pelitoimintojen syventämisessä, ja sen ilmestyminen lisääkin merkittävästi voittomahdollisuuksia, sillä se voi korvata minkä tahansa muun symbolin paitsi scatterin. Toinen erityisen tervetullut symboli on Surf Safari -slotin logo, joka toimii juuri scatterina. Vähintään kolme scatteria rullilla käynnistävät Surf Safari Wax -bonuksen. Tässä jännittävässä lisäpelissä ruudulle ilmestyy 15 surffivahalogoa, jotka täytyy klikata auki yksi kerrallaan. Jokaisesta logosta pelaaja saa rahavoiton, ja peli päättyy kun kohdalle osuu Kerää-logo, joka maksaa voitot, ja peli siirtyy takaisin perustilaan.

Ulkoasu

Surf Safari on todellinen hyvän mielen ja rennon tunnelman peli. Se on taattua Microgaming -laatua, ja erittäin hienosti suunniteltu ja toteutettu. Turkoosia taustaa vasten symbolit erottuvat hienosti, ja kristallinkirkkaista vesistä muistuttava kokonaisuus on houkutteleva ja raikas. Tällaisessa hyvin rentouttavassa peliympäristössä pelaajakin ehkä tulee avanneeksi paidastaan napin tai pari, kaataa lasiin yhden huurteisen juoman ja nojautuu tuolissaan taaksepäin Autoplayn etuja hyödyntäen. Teema on toki hieman lapsekas ja jopa naiivikin, mutta surffaaville eläimille kannattaa silti ehdottomasti antaa mahdollisuus.

Pelin grafiikka ja tyyli voivat jonkun mieleen olla turhan sarjakuvamaisia ja yksinkertaisia, mutta iloiset ja värikkäät eläimet, kirkkaat sävyt ja hyvin pyörivät rullat saavat varmasti viihtymään. Musiikki on valittu teemaan ja tunnelmaan sopivaksi, ja on niin ikään rentoa ja nuorekasta kuten surffikulttuuriin kuuluu. Eläimet yhdistettynä surffaukseen ovat hauska ja harvinaisempi idea, ja runsaslukuisessa slottijoukossa kaikki uudet ja tuoreen tuntuiset keksinnöt ja oivallukset ovat erittäin tervetulleita.

Yhteenveto

Microgaming tietää mitä tekee kun kyse on kolikkopeliautomaateista, ja Surf Safari liittyy heidän käsissään syntyneiden laatupelien pitkään ketjuun. Hauska teema, huolellinen suunnittelu sekä laadukas toteutus vievät pallon takuuvarmasti maaliin, eikä pelaaja kadu surffilaudan päälle hyppäämistä. Värikkäiden eläinten surffausharjoituksia on mukava seurata, ja pelin tunnelma vie mukanaan jonnekin lämpimään, missä vedet ovat kirkkaita, aallot suotuisia, olut kylmää ja kaikilla hauskaa.

Peruspelin lisäksi tarjolla on bonuspeli sekä tutut erikoissymbolit, jotka tuovat peliin vivahteita, jännitystä ja kasvattavat voittojen määrää ja kokoa. Pelitoiminnot eivät siis iske pöytään mitään kovin mullistavaa ja ennen näkemätöntä, mutta yksinkertaiseen ja viihdyttävään teemaan ne istuvat erittäin hyvin. Surf Safari ei yritäkään olla mitään sen enempää kuin se oikeasti on, ja lajissaan se on ehdotonta kärkikastia.

Mukava mahdollisuus ilmaispeliin on aina hyödyllinen ominaisuus, jota moni hyödyntää mielellään ennen kuin lopulta iskee rahapanokset kehiin. Pelin toiminnot rullaavat eteenpäin sujuvasti, pelaaminen on helppoa ja mukavaa, ja voittoja napsuu kohdalle tasaiseen tahtiin, mikä ylläpitää mielenkiintoa, ja tekee pelaamisesta jännittävää ja mielekästä.

Surf Safari slotin pariin moni palaa varmasti ensikokeilun jälkeen uudestaankin nauttimaan sen hienoista ominaisuuksista. Kun aurinko on kadonnut taivaanrantaan ja hämärä laskeutuu, on aika rapistella kuivuneet hiekat pois jalkapohjista ja asettaa lauta telineeseen odottamaan seuraavaa päivää ja sen mukanaan tuomia aaltoja. Uusi päivä on mahdollisuus paitsi uusille ennätyskorkeille vaahtopäille, myös hienoille rahavoitoille.